Vi ses igen i april!

Stadscykelsäsongen är nu avslutad. En ny säsong börjar i Vanda den 1 april 1.4.2021. På återcyklande!

Så här använder du stadscyklar

1

Registrera dig

Registrera dig på denna sida när du vill köpa ett abonnemang för hela säsongen, för en dag eller för en vecka. Om du vill låna stadscyklar med ditt HRT-kort, ange kortets nummer.

Du kan också registrera dig med appen CityBike Vantaa om du vill köpa ett abonnemang för en dag eller en vecka eller betala för användning av cykeln enligt minuter.

2

Ta i bruk

Du ser cykelstationernas placering och cyklarnas tillgänglighet på stationskartan, i Reseplaneraren och med appen CityBike Vantaa. Om du har kopplat ditt HRT-kort till ditt användarkonto, öppna låset genom att visa upp ditt HRT-kort för kortläsaren som finns i cykelstyrningen. Om du använder appen CityBike Vantaa, öppna appen och skanna QR-koden i låsanordningen för att öppna låset.

3

Cycla

Du kan använda cykeln 30 minuter åt gången utan en tilläggsavgift. Kör alltid på cykelvägen eller körbanan. Led cykeln på gångbanan.

Du kan också låsa din cykel för en paus under resan. För in låset igenom ekrarna. Om du använder appen, välj sedan ”Paus”. Vänligen observera att debiteringen fortsätter. Du kan öppna låset antingen med ditt HRT-kort (om du har kopplat det till ditt användarkonto) eller genom att välja ”Avsluta pausen” i appen CityBike Vantaa och genom att skanna QR-koden.

4

Återlämna

Du kan återlämna cykeln på vilken stadscykelstation som helst i Vanda. Lås cykeln med låsvajern till cykelstället. Om det inte finns lediga cykelställ kan du återlämna cykeln bredvid en annan stadscykel. Fäst låset runt cykelstället eller en annan stadscykel. Du får en ljudsignal när återlämningen av cykeln har lyckats. Om du använder appen CityBike Vantaa, välj också ”Avsluta resa”. Säkerställ att du får en bekräftelse via appen att resan är avslutad. Som användare av HRT-kortet kan du kontrollera din användningshistorik via din egen stadscykelsida. Du ser dina användaruppgifter och reshistorik på din egen sida.

Om du använder tjänsten med appen CityBike Vantaa, ser du dina uppgifter också via appen.

Så här hittar du en stadscykel

Se var stadscyklarna ligger på kartan och hitta en ledig cykel.

Om stadscyklar ansvarar

Kundinformation och marknadsföring

Genomförande av systemet

Partner