Stadscyklar i Helsingfors och i Esbo

Som stadscyklist får du alltid tillgång till cykeln. Det finns 3 500 cyklar och 350 cykelstationer i Helsingfors och Esbo. När du använder stadscyklar använd handskar och kom ihåg god handhygien, tack.

Säsong
fram till 31.10.2020, obegränsat antal 30 minuters cykelturer, 1 cykel
30
+ tilläggsavgifter
Vecka
Denna dag + 6 dygn, obegränsat antal 30 minuters cykelturer, 1 cykel
10
+ tilläggsavgifter
Dag
24 t, obegränsat antal 30 minuters cykelturer, 1-4 cyklar, 5 €/cykel
5
+ tilläggsavgifter

Så här använder du stadscyklar

1

Registrera dig

Köp ett abonnemang för en dag, för en vecka eller för hela säsongen med ditt betalkort.

Du får en personlig cyklistID och PIN-kod för att kunna öppna cykeln. Om du har tidigare använt tjänsten med ditt resekort och har nu ett nytt HRT-kort, beställ en ny cyklistID och ersätta den med ditt nya HRT-kort.

2

Ta i bruk

Hitta den närmaste lediga cykeln och hoppa på sadeln! Var stationerna ligger och cyklarnas reserveringssituation kan du se här.

3

Cycla

Du kan låna cykel så många gånger så länge varje cykeltur inte överstiger 30 minuter. Om du däremot inte återlämnar cykeln inom 30 minuter kostar varje påbörjad halvtimme en euro. Du kan använda en stadscykel högst fem timmar per gång.

4

Återlämna

Återlämna cykeln till vilken station som helst med tillgängligt cykelställ. När du återlämnar en cykel till en cykelstation vänta tills cykeln är ordentligt låst och det står OK på cykelns skärm. Då upphör ditt ansvar för cykeln. Det går att lämna cykeln till en fullsatt station om du kan välja ”Återlämning” på cykelns skärm.

Så här hittar du en stadscykel

Se var stadscyklarna ligger på kartan och hitta en ledig cykel.

Fakta om cyklar

Om stadscyklar ansvarar

Kundinformation och marknadsföring

Genomförande av systemet

Partner