För företag

Genom att erbjuda stadscykeltjänsten för dina anställda uppmuntrar du dem till att cykla, vilket är ett utmärkt sätt att förbättra hälsan och arbetsförmågan. Fyll i företagsuppgifterna nedan. Med blanketten beställer du koder för dina anställda. Med koderna kan de anställda köpa ett abonnemang för en hel säsong (30 euro) i samband med registreringen. För tilläggsavgifter och eventuella övriga ersättningar ansvarar arbetstagaren själv med sitt eget betalkort. Ange på blanketten för hur många personer du beställer koden. Alla dina anställda använder en och samma kod: när alla koder du beställt har använts, gäller koden inte längre vid betalningen. Efter du skickat blanketten skickas fakturan genast till din e-post. Koderna levereras när ditt företag betalat fakturan.

Beställ stadscykelkoder

Muita tapoja kaupunkipyörien käyttöoikeuden hankkimiseksi (huomaathan, että etu ei ole verovapaa, jos ylempänä mainitut verottajan ehdot eivät täyty.)

Useita käyttäjätilejä, yksi työpaikan maksukortti

Työntekijät, joille työnantaja haluaa antaa pyörien käyttömahdollisuuden, rekisteröidään kukin kaupunkipyörien käyttäjäksi osoitteessa hsl.fi/kaupunkipyörät. Kullekin luodaan siis oma kaupunkipyörätili, jolloin kukin saa oman 7-numeroisen pyöräilijätunnuksen ja 4-numeroisen PIN-koodin. Maksukortin tietoihin syötetään työnantajan maksukortin tiedot. Tällöin kausimaksut ja mahdolliset lisämaksut (kun yhtäjaksoinen pyöräilyaika ylittää 30 minuuttia) veloitetaan työnantajan kortilta. Työnantajan tulee huomioida, että myös mahdolliset sakkomaksut (80 euroa, jos yhtäjaksoinen käyttöaika ylittää 5 tuntia tai 400 euroa, jos pyörää ei ole palautettu vuorokauden kuluessa sen käyttöönotosta) veloitetaan työnantajalta. Maksukortin laskulla ei näy erittelyä, kuka pyöriä on käyttänyt. Kun kullekin työntekijälle on rekisteröity oma kaupunkipyörän käyttötili, kukin heistä voi halutessaan korvata 7-numeroisen pyöräilijätunnuksen omalla matkakortillaan ensimmäisellä pyörän käyttöönottokerralla. Tämän jälkeen kaupunkipyörän käyttöönotto pyöräasemalta on helppoa työntekijän matkakortilla ja henkilökohtaisella PIN-koodilla.Jos työnantaja haluaa kontrolloida pyörien käyttöä, hänen tulee saada työntekijältä kirjallinen valtuutus pyytääkseen CityBike Finlandilta työntekijän pyörän käyttöön liittyviä tietoja.

Yksi käyttäjätili, yksi työpaikan maksukortti

Työnantaja luo yhden kaupunkipyörätilin, johon syöttää yrityksen maksukortin tiedot. Ensimmäisellä kaupunkipyörän käyttökerralla työnantajan edustaja voi korvata 7-numeroisen pyöräilijätunnuksen työpaikan henkilöstön käytössä olevalla yhdellä yhteiskäyttöisellä haltijakohtaisella matkakortilla. Jos pyöriä halutaan käyttää useammalla matkakortilla tai useaa pyörää yhtä aikaa, myös käyttäjätilejä täytyy luoda useita, koska yhteen tiliin voi liittää vain yhden matkakortin eikä yhdellä käyttäjätilillä saa käyttää kuin yhtä pyörää kerrallaan. Kaikki veloitukset tapahtuvat työantajan maksukortilta. Työnantaja voi tällöin seurata pyörien käyttöä yhdeltä, omissa nimissään olevalta käyttäjätililtä.

Useita käyttäjätilejä, omat maksukortit

Kukin työntekijä rekisteröityy itse, antaa oman maksukorttinsa tiedot ja maksaa maksut omalta tililtään. Työntekijä toimittaa sähköpostitse saamansa kuitin työnantajalleen, joka maksaa siitä työntekijälle korvauksen.