Hoppa på sadeln!

Som stadscyklist får du alltid tillgång till cykeln. Efter utvidgandet av tjänsten i maj finns det 3 430 cyklar och 343 cykelstationer i Helsingfors och Esbo.

Vanda får sin egen stadscykeltjänst i juni men systemet i Vanda är inte kompatibelt med systemet i Helsingfors och Esbo. Registrering för tjänsten i Vanda öppnas i slutet av maj.

Säsong
fram till 31.10.2019, obegränsat antal 30 minuters cykelturer, 1 cykel
30
+ tilläggsavgifter
Vecka
Denna dag + 6 dygn, obegränsat antal 30 minuters cykelturer, 1 cykel
10
+ tilläggsavgifter
Dag
24 t, obegränsat antal 30 minuters cykelturer, 1-4 cyklar, 5 €/cykel
5
+ tilläggsavgifter

Så här använder du stadscyklar

1

Registrera dig

Köp ett abonnemang för en dag, en vecka eller för en hel säsong med ditt betalkort. Du får en personlig cyklist-ID samt PIN-kod för att kunna ta en stadscykel i bruk.

2

Ta i bruk

Du kan hyra cykeln på vilken station som helst där det finns tillgängliga cyklar. Var stationerna ligger och cyklarnas reserveringssituation kan du se här.

3

Cycla

Du kan låna cykeln så många gånger du vill så länge varje cykeltur inte överstiger 30 minuter. Ifall du cyklar mer än 30 minuter åt gången betalar du en tilläggsavgift som är 1 euro per varje påbörjad halvtimme. Du bör returnera cykeln inom fem timmar till cykelstället. Justera sadelhöjden. Observera att cykeln är utrustad med endast handbromsar. Ha en trevlig cykeltur, kom ihåg trafikreglerna och ett gott humör!

4

Återlämna

Du kan återlämna cykeln till vilken station som helst. När cykeln återlämnats till cykelstället och cykeln ger dig OK som ett tecken på att cykeln är korrekt låst, upphör ditt ansvar för cykeln. Du kan återlämna cykeln till en fullsatt station om det går att välja på cykelns display "Återlämning".

Så här hittar du stadscyklar

På kartan kan du se var det finns tillgängliga stationer och cyklar just nu.

Fakta om cyklar

Om stadscyclar ansvarar

Kundinformation och marknadsföring

Genomförande av systemet

Partner