Nähdään taas huhtikuussa!

Kaupunkipyöräkausi on päättynyt. Uusi kausi starttaa Vantaalla 1.4.2021. Pyöräilemisiin!

Näin käytät kaupunkipyöriä

1

Rekisteröidy

Rekisteröidy tällä sivulla, kun haluat ostaa koko kauden, päivän tai viikon käyttöoikeuden. Jos haluat käyttää HSL-korttia pyörän käyttöönottoon asemalta, syötä HSL-korttisi numero. Voit myös rekisteröityä CityBike Vantaan sovelluksella, kun haluat ostaa päivän tai viikon käyttöoikeuden tai maksaa lyhytaikaisesta pyörän käytöstä minuuttiveloituksella.

2

Nouda

Näet pyöräasemien sijainnit ja pyörien saatavuuden kaupunkipyöräsivuston asemalistauksesta, Reittioppaasta ja CityBike Vantaan sovelluksella. Jos olet liittänyt HSL-kortin käyttäjätiliisi, avaa pyörän lukitus näyttämällä ohjaustangon keskellä olevalle kortinlukijalle HSL-korttiasi. Jos käytät CityBike Vantaan sovellusta, avaa sovellus ja skannaa takarenkaan lukkolaitteessa oleva QR-koodi lukituksen avaamiseksi.

3

Aja

Voit ajaa 30 minuuttia kerrallaan ilman lisämaksua. Polje aina pyörätiellä tai ajoradalla. Jalkakäytävällä taluta pyörää.

Jos käytät CityBike Vantaan sovellusta, voit tarvittaessa taukolukita pyörän matkasi aikana. Laita lukitussalpa kiinni pinnojen välistä. Valitse tämän jälkeen sovelluksesta ”Tauko”. Huomaathan, että veloitus ei keskeydy. Saat avattua lukituksen valitsemalla sovelluksesta ”Lopeta tauko” ja skannaamalla pyörän lukkolaitteessa olevan QR-koodin.

4

Palauta

Palauta pyörä mille tahansa Vantaan kaupunkipyöräasemalle. Kiinnitä pyörä vaijerilla telineeseen. Jos teline on täynnä, palauta pyörä toisen kaupunkipyörän viereen. Kiepauta vaijeri telineen tai toisen pyörän ympäri ja kiinnitä se takaisin palauttamasi pyörän lukkoon. Lukko piippaa onnistuneen palautuksen merkiksi. Jos käytät CityBike Vantaan sovellusta, valitse vielä ”Lopeta matka”. Varmista, että saat sovelluksen kautta kuittauksen matkan päättymisestä. HSL-kortin käyttäjänä voit tarkistaa matkan päättymisen omalta kaupunkipyöräsivultasi tai sovelluksesta. Näet käyttäjätietosi ja matkahistoriasi koko kauden käyttäjänä kaupunkipyöräsivultasi.

Jos käytät palvelua CityBike Vantaan sovelluksella, näet tietosi myös siellä.

Näin löydät kaupunkipyörän

Katso kaupunkipyörien sijainti kartalta ja löydä itsellesi vapaa pyörä.

Kaupunkipyöristä vastaa

Asiakasviestintä ja markkinointi

Järjestelmän toteutus

Kumppani