Yrityksille

Tarjoamalla kaupunkipyöräpalvelun työntekijöillesi kannustat heitä pyöräilemään, mikä on
erinomainen keino parantaa terveyttä ja työkykyä.

Täytä alla olevalle lomakkeelle yrityksesi tiedot. Lomakkeella tilaat henkilöstöllesi koodin, jolla työntekijä voi kaupunkipyöräpalveluun rekisteröitymisen yhteydessä kuitata koko kauden käyttömaksun, 30 euroa. Lisämaksuista ja mahdollisista muista maksuista työntekijä vastaa itse omalla maksukortillaan.

Kerro lomakkeella, kuinka monelle henkilölle tilaat koodin. Työntekijäsi käyttävät samaa koodia: kun tilaamasi koodin käyttäjämäärä täyttyy, koodi ei enää kelpaa maksun maksamiseen. Saat seuraavan kuukauden alussa koodin käyttäjistä listan, minkä avulla voit seurata, ketkä koodia ovat käyttäneet.

Lomakkeen lähetyksen jälkeen saat laskun sähköpostiisi. Koodit toimitetaan, kun yrityksesi on maksanut laskun. Käyttämättä jääneitä koodeja ei hyvitetä.

Alla olevalla lomakkeella tilatut etukoodit ovat yrityksellesi verovapaa henkilökuntaetu. Verottajan mukaan ”kaupunkipyöräetu voidaan rinnastaa TVL 69 §:n 5 momentissa tarkoitettuun omaehtoiseen liikuntaan.  Etu on verovapaa, jos sitä tarjotaan koko henkilökunnalle, etu on ainoastaan työntekijän käytettävissä ja työnantaja maksaa maksun suoraan palveluntarjoajalle.”  Huomioithan kuitenkin, että jos teillä on jo käytössä liikunta- ja kulttuurietu, sen ja kaupunkipyöräedun arvo yhdessä eivät saa ylittää 400 euroa.

Tilaa kaupunkipyöräpalvelun etukoodeja

Muita tapoja kaupunkipyörien käyttöoikeuden hankkimiseksi (huomaathan, että etu ei ole verovapaa, jos ylempänä mainitut verottajan ehdot eivät täyty.)

Useita käyttäjätilejä, yksi työpaikan maksukortti

Työntekijät, joille työnantaja haluaa antaa pyörien käyttömahdollisuuden, rekisteröidään kukin kaupunkipyörien käyttäjäksi osoitteessa hsl.fi/kaupunkipyörät. Kullekin luodaan siis oma kaupunkipyörätili, jolloin kukin saa oman 7-numeroisen pyöräilijätunnuksen ja 4-numeroisen PIN-koodin. Maksukortin tietoihin syötetään työnantajan maksukortin tiedot. Tällöin kausimaksut ja mahdolliset lisämaksut (kun yhtäjaksoinen pyöräilyaika ylittää 30 minuuttia) veloitetaan työnantajan kortilta. Työnantajan tulee huomioida, että myös mahdolliset sakkomaksut (80 euroa, jos yhtäjaksoinen käyttöaika ylittää 5 tuntia tai 400 euroa, jos pyörää ei ole palautettu vuorokauden kuluessa sen käyttöönotosta) veloitetaan työnantajalta. Maksukortin laskulla ei näy erittelyä, kuka pyöriä on käyttänyt. Kun kullekin työntekijälle on rekisteröity oma kaupunkipyörän käyttötili, kukin heistä voi halutessaan korvata 7-numeroisen pyöräilijätunnuksen omalla matkakortillaan ensimmäisellä pyörän käyttöönottokerralla. Tämän jälkeen kaupunkipyörän käyttöönotto pyöräasemalta on helppoa työntekijän matkakortilla ja henkilökohtaisella PIN-koodilla.Jos työnantaja haluaa kontrolloida pyörien käyttöä, hänen tulee saada työntekijältä kirjallinen valtuutus pyytääkseen CityBike Finlandilta työntekijän pyörän käyttöön liittyviä tietoja.

Yksi käyttäjätili, yksi työpaikan maksukortti

Työnantaja luo yhden kaupunkipyörätilin, johon syöttää yrityksen maksukortin tiedot. Ensimmäisellä kaupunkipyörän käyttökerralla työnantajan edustaja voi korvata 7-numeroisen pyöräilijätunnuksen työpaikan henkilöstön käytössä olevalla yhdellä yhteiskäyttöisellä haltijakohtaisella matkakortilla. Jos pyöriä halutaan käyttää useammalla matkakortilla tai useaa pyörää yhtä aikaa, myös käyttäjätilejä täytyy luoda useita, koska yhteen tiliin voi liittää vain yhden matkakortin eikä yhdellä käyttäjätilillä saa käyttää kuin yhtä pyörää kerrallaan. Kaikki veloitukset tapahtuvat työantajan maksukortilta. Työnantaja voi tällöin seurata pyörien käyttöä yhdeltä, omissa nimissään olevalta käyttäjätililtä.

Useita käyttäjätilejä, omat maksukortit

Kukin työntekijä rekisteröityy itse, antaa oman maksukorttinsa tiedot ja maksaa maksut omalta tililtään. Työntekijä toimittaa sähköpostitse saamansa kuitin työnantajalleen, joka maksaa siitä työntekijälle korvauksen.